Skapa personliga makraméarmband med berlock i stål: En enkel guide 🧵

Att skapa egna armband är inte bara ett roligt och kreativt sätt att uttrycka din stil, det ger också möjlighet att lägga till personliga detaljer som gör dem unika. Ett sätt att göra detta är att använda makraméteknik tillsammans med charmiga rostfria berlocker för att skapa armband som inte bara är vackra utan också meningsfulla. Låt mig guida dig genom processen att knyta dina egna armband och sätta pricken över i:et med små rostfria detaljer som ger extra glans och stil.

 

 
 

Material du behöver:

Makramétråd: Välj en färg som passar din stil. Här har vi använt vårt knytsnöre 0,8mm som går att smälta.

Detaljer i stål: Berlock med text lägger till en touch av elegans och håller sig glänsande över tid. Små kulor i stål till att göra armbanden reglerbara

Sax: För att klippa av tråden när du är klar.

Tändare: För att smälta tråden.

Clipboard: För fästa upp ditt projekt på.

 

 
 

Steg 1: Mät och klipp tråden

Mät makramétråden runt din handled för att bestämma önskad längd för ditt armband. Lägg till några extra decimeter för att ge utrymme för knutar och justeringar. Klipp tråden enligt denna längd. För referens, använde jag en meter lång tråd, vek den på mitten och knöt runt med cirka 2 meter.

Steg 2: Använd square knot makraméteknik

För att skapa armbandet, använd den klassiska makraméknuten, även känd som "square knot" på engelska. Börja med att vika tråden på mitten och fäst den på en clipboard eller annat stadigt underlag. Knyt till ungefär mitten av armbandet.

Steg 3: Trä på önskad berlock

Trä din önskade berlock på tråden som du håller på att knyta runt.

Steg 4: Avsluta armbandet

Det finns olika sätt att avsluta armbandet. Ett alternativ är att ta bort ditt arbete från clipboarden och lägga trådarna parallellt. Fortsätt sedan att knyta runt dem, klipp av knytningstrådarna och fixera dem genom att bränna trådändarna.

Alternativt kan du bränna trådarna du knutit och sedan lägga trådarna parallellt och ta ny tråd att knyta runt. I det senare fallet hamnar ditt "lås" mitt bak på armbandet.

Steg 5: De avslutande detaljerna

Slutligen, trä små rostfria stålkulor på den dubbla tråden och gör knutar på slutet för att säkra kulorna på plats. Nu har du ett vackert och personligt armband som du kan bära med stolthet eller ge som gåva till någon speciell.

 

Använd square knot makraméteknik

Här visar vi den klassiska makraméknuten som på engelska heter square knot. Den är uppbyggd av två enkelslag, ett ”slaget” från höger och efter det ett ”slaget” från vänster.

 
Makramé - makraméarmband - smyckestillverkning - square knot